COVID-19 în MOLDOVA

Generalul Ion Costaș va candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

Generalul Ion Costaș va candida pentru funcția de președinte al Republicii Moldova

Generalul Ion Costaș, care a fost în anii ’90 ministru al Afacerilor Interne și ministru al Apărării, a depus miercuri, 2 septembrie, la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii la funcția de președinte al R. Moldova, el intenționînd să candideze independent, transmite ZdG.

Costaș susține că a fost „pus într-o situație cînd nu am putut să renunț la cerința oamenilor de bună-credință a combatanților, participanților la război”.

„Mă implic în această bătălie pentru a candida și a aduce la conducerea acestei fîșii de pămînt oameni sănătoși la cap, la suflet, oameni curați, cinstiți. Să terminăm cu hoția, cu oligarhii, cu banditismul, să luptăm pentru niște lucruri sacre pe care trebuie să le lăsăm pentru copiii, nepoții noștri – un teren nu atît de pîrjolit, dar fertil, ca ei să vrea să trăiască aici”, a declarat Costaș.


Cît despre prioritățile sale, în cazul în care va deveni șef de stat, generalul a afirmat că se declară împotriva stataliștilor, vrea unirea cu Romînia, „unica soluție viabilă pentru a ne integra în spațiul european”, precum și „lupta cu hoții, criminalii businessmeni, oligarhia, iar justiția să fie independentă”.

Ion Costaș are 76 de ani și a fost deputat în Primul Parlament al R. Moldova. Și-a început cariera militară în 1967. În 1990 a devenit ministru de Interne, fondînd Poliția R. Moldova, iar în 1992 – fondator și primul ministru al Apărării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load