TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fostul președinte al CSJ, Ion Druță, a obținut licență de avocat

Fostul președinte al CSJ, Ion Druță, a obținut licență de avocat

Fostul președinte al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și amestec în înfăptuirea justiției, a obținut licență de avocat.

Hotărîrea a fost luată joi de Comisia de licențiere a profesiei de avocat, potrivit tv8.md.


Aceasta poate fi contestată la sediul Rîșcani al Judecătoriei Chișinău, în termen de 30 de zile.

La sfîrșitul anului trecut, la Congresul Avocaților s-a decis majorarea taxei pentru obținerea licenței de avocat. Astfel, persoanele care dețin titlul de doctor, au cel puțin 10 ani vechime în muncă în funcția de judecător sau procuror și care în termen de 6 luni după demisia din funcțiile respective au solicitat eliberarea licenței pentru exercitarea profesiei de avocat, sînt scutite de efectuarea stagiului profesional.

Cu votul majorității absolute a membrilor prezenți, la Congres s-a hotărît faptul ca, acei candidaţii care întrunesc cerinţele de compatibilitate ale prevederilor sus menţionate, vor achita suma 100.000 lei pentru obţinerea licenţei de avocat. Decizia a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Ion Druță este cercetat penal în două cauze: una pentru îmbogățire ilicită și alta pentru amestec în înfăptuirea justiției. În timpul perchezițiilor în biroul magistratului, în cadrul primului dosar penal, au fost găsite documente care conțin descrieri succinte din mai multe dosare ajunse pe rol la Curtea Supremă de Justiție, cu indicarea numelor judecătorilor care ar urma să se ocupe de aceste cazuri și cu sugestii pentru magistrați ce decizii ar trebui să adopte.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load