COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6730

Flashmob pentru susținerea Campaniei de prevenire a înecurilor

27 iul. 16:46   Societate
1473 0

Astăzi 27 iulie în parcul Dendrariu din municipiul Chisinău, 20 de copii din cadrul taberei de vară „Artico” au organizat un flashmob pentru sensibilizarea societății la capitolul prevenirea înecurilor în rîndul minorilor.

Copiii au desfășurat mai multe activități interactive și au îndemnat oamenii să fie mult mai responsabili atunci cînd merg la scăldat în bazinele acvatice din țară. Activitatea a fost susținută de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în contextul „Campaniei de prevenire a înecurilor” desfășurată pe teritoriul țării. Prin acțiunile de sensibilizare, copiii au demonstrat că activitățile care le practică în taberele de odihnă cu sejur de zi pot reduce riscul situațiilor de risc, deprind noi cunoștințe în domeniul bazelor securității vieții, dar și împărtășesc semenilor din noile abilități.

Pe lîngă flashmob-ul organizat de minori, aceștia au participat și în concursuri de îmbrăcare a vestelor de siguranță, aruncarea colacului și a funiei de salvare, dar și participarea în ștafete combinate. Mai mult, scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 le-au organizat minorilor un master – class, prezentîndu-le tehnica din dotare, dar și echipamentul de intervenție cu care participă în misiuni scafandrierii. Copiii s-au arătat entuziasmați de prezentarea salvatorilor și au fost foarte curioși de a afla mai multe informații utile. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară „Campania de prevenire a înecurilor” pe tot parcursul perioadei estivale, iar obiectivul activităților salvatorilor ține de preîntîmpinarea cazurilor tragice la scăldat cu implicarea minorilor și a persoanelor care aleg să se odihnească pe malul bazinelor acvatice din țară.

Recomandările specialiștilor sînt orientate la securizarea populației, dar și instruirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții. Potrivit informației colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, de la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 63 de oameni, inclusiv 10 minori.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽