Filmul "Tunete" va concura pentru premiul Oscar

26 sep. 16:00   Societate
7370 0

Filmul "Tunete", în regia lui Ioane Bobeica, a fost înaintat la premiile Oscar. Lungmetrajul va concura cu alte zeci de filme la categoria „Cel mai bun film străin”.

În acest an, în premieră pentru cinematografia modernă a țării, la selecția națională au participat patru filme produse în Moldova, notează Noi.md.

Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2024 a înaintat filmul "Tunete" la prestigiosul concurs internațional. În acest an, comitetul de selecție a fost format din 17 membri, printre care Virgiliu Mărgineanu, Vlad Druc, Dumitru Olărescu, Petru Hadârcă, Ruben Agadjanean, Leontina Vatmanu, Larisa Turea și alți profesioniști din domeniu.

Astfel, lungmetrajul "Tunete" va concura pentru dreptul de a fi numit „Cel mai bun film străin” alături de alte zeci de producție din lume.

"Este o mare onoare și o motivație pentru a mă întoarce în lumea filmului, care continuă a fi mai mult decât o profesie pentru mine", a declarat regizorul Ioane Bobeica.


Filmul relatează drama localnicilor din satele de lîngă terenurile minate rămase după conflictul armat de pe Nistru. Filmările au avut loc în perioada iunie-septembrie 2018, în satul Ustia, Dubăsari, și au durat 55 de zile. Premiera lungmetrajului va avea loc pe 5 octombrie.

Cea de 96-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 10 martie 2024, la Dolby Theatre din Los Angeles.

4
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?