Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Gala Oscar 2024: Filmul “Oppenheimer”, marele cîștigător

11 mar. 10:45   Externe
2785 0

Filmul Oppenheimer este marele cîștigător al Galei Premiilor Academiei Americane de Film.

Portretul neconvențional, dar plin de energie, făcut de Christopher Nolan și echipa sa părintelui bombei atomice a fost recompensat cu șapte premii Oscar, între care cel pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun actor principal (Cillian Murphy) și pentru cel mai bun actor în rol secundar (Robert Downey Jr), transmite Noi.md cu referire la stiridinsurse.ro.

Oppenheimer a mai cîștigat la categoriile cel mai bun regizor (Christopher Nolan), coloană sonoră originală, montaj și imagine.

În total, acest film de peste trei ore (filmele lungi și cu o țesătură temporală asincronă sînt specifice regizorului Nolan) a fost nominalizat la 13 categorii și a cîștigat la șapte dintre ele.

Oppenheimer s-a „bătut” cu următoarele producții la categoria Cel mai bun film:

  • American Fiction
  • Anatomy of a Fall
  • Barbie
  • The Holdovers
  • Killers of the Flower Moon
  • Maestro
  • Past Lives
  • Poor Things
  • The Zone of Interest.

Ironii politice la Oscar

Prezentatorul premiilor Oscar, Jimmy Kimmel, l-a ironizat pe fostul președinte Donald Trump în timpul show-ului de duminică, după ce fostul președinte l-a insultat pe actor pe rețelele de socializare.


„Mi s-a spus că avem cam un minut în plus și mă gîndeam să împărtășesc ceva cu voi. Tocmai am primit o recenzie”, a spus Kimmel, înainte de a scoate telefonul și a citi cu voce tare postarea lui Trump pe rețeaua sa, Truth Social.

Postarea liderului republican sună astfel:

„A existat vreodată o gazda mai proastă decît Jimmy Kimmel la Oscaruri? Prestația lui a fost cea a unei persoane de nivel sub-mediu care se străduiește în mod exagerat să fie ceva ce nu este și nu va putea fi niciodată. Scăpați de Kimmel și înlocuiți-l cu un alt star ABC. Înlocuiți-l cu George Slopanopoulos. Este demodat, dar ieftin și i-ar face pe toți cei de pe scenă să pară mai mari, mai puternici și mai plini de farmec.”

„Ei bine, vă mulțumesc, președinte Trump. Mulțumesc că v-ați uitat. sînt surprins că încă mai sînteți. V-a trecut perioada de detenție?”, a fost răspunsul lui Jimmy Kimmel.

Replica sa a stîrnit aplauze și rîsete din partea publicului.

3
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?