X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Fermierii revin la masa de negocieri cu premierul

10 iun. 14:00   Societate
2093 0

După două zile de proteste în teritoriu, Asociația Forța Fermierilor a decis să le întreruptă și să dea curs propunerii prim-ministrului Dorin Recean de a reveni la negocieri.

Reprezentanții asociației precizează că, dacă la discuții nu vor ajunge la o înțelegere, confirmată în scris, pe 19 iunie, fermierii vor organiza un protest de amploare în capitală și în toată țară, transmite IPN.

„Pe parcursul săptămînii viitoare să participăm activ în negocieri cu domnul Recean pe subiectele îndeplinirii revendicărilor fermierilor, cu axarea pe problema acordării urgente a sprijinului financiar agricultorilor mici și mijlocii pentru culturile de primă grupă, achitarea urgentă a datoriilor la subvențiile și impunerea portului Giurgiulești să exporte prioritar producția agricolă moldovenească”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Forța Fermierilor a decis să organizeze întruniri în toate raioanele țării pentru a informa și pentru a mobiliza agricultorii la acțiunile lansate de asociație.

„În cazul în care nu înregistrăm progresul în negocieri, confirmat în scris din partea domnului prim-ministru, luni, 19 iunie vom organiza un protest de amploare, cu tehnica agricolă, în capitală și în toată țară, cu posibilă blocare a tuturor traseelor principale pentru o numită perioadă”, se arată în mesajul Asociației Forța Fermierilor.


Mentionam ca acțiunile de protest ale agricultorilor au început la 7 iunie. Membrii Asociației „Forța Fermierilor” susțin că au recurs la proteste, deoarece Guvernul nu răspunde cererilor de ajutor.

5
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?