COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

„Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”: În capitală a fost deschisă o nouă expoziție

26 oct. 2020,, 12:05   Societate
2596 0

Riscîndu-şi propria viaţa, luptă pentru viaţa fiecărui pacient. În asemenea ipostaze i-a fotografiat în obiectivul camerei sale, maestrul fotograf, Mihai Vengher, pe lucrătorii medicali care tratează pacienții infectați cu COVID-19.

Expoziția „Eroii zilelor noastre. Îi ajutăm ca să ne poată ajuta”, inaugurată în scuarul Catedralei Mitropilitane, este un omagiu adus medicilor, dar şi o modalitate de a sensibiliza oamenii în legătură cu pericolul de infectare. Expoziția cuprine 150 de fotografii.

Primele fotografii le-a realizat în timp ce se trata de COVID-19 la Spitalul „Gheorghe Paladi” din Chișinău.

„Am luat aparatul de fotografiat cu mine la spital. Am văzut persoane în stare foarte gravă, iar din partea medicilor o atitudine foarte grijulie și foarte atentă, luptînd pentru fiecare viață”, spune fotograful Mihai Vengher.

Ulterior, maestrul Mihai Vengher a fotografiat și lucrătorii medicali din Spitalul de boli contagioase pentru copii, „Sfîntul Arhanghel Mihail”, Centrul COVID-19 de la „MOLDEXPO”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Institutul de Medicină Urgentă.


Fotografiile vor fi expuse timp de o lună pe panourile pentru ziare din Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, adiacente străzii Alexandr Pușkin.

Imaginile îndeamnă oamenii să fie responsabili și să conștientizeze riscurile virusului COVID-19.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X