Elevii din Văsieni se întorc în bănci. Decizia anunțată de Perciun

28 sep. 09:31   Societate
5168 0

Începînd cu ziua de astăzi, 28 septembrie, elevii din liceul din satul Văsieni, raionul Ialoveni, se întorc în bănci. Instituția își reia activitatea după ce luni a intrat în grevă.

Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul emisiunii Alternativa, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Opțiunea de compromis care a fost identificată astăzi și este bine că a fost identificată într-un final, este ca copiii să revină la ore. Instituția își va relua activitatea”, a precizat ministrul Educației.

Potrivit lui Dan Perciun, toate cheltuielile pentru funcționarea singurei clase de a X-a vor fi suportate de către Consiliul raional.

Autoritățile voiau să renunțe la ideea de a forma noi clase de a X-a la Văsieni, din motiv că sunt prea puțin copii, însă au dispus într-un final, la recomandarea Ministerului Educației, ca elevii să meargă la liceul din satul natal.


După circa trei săptămîni de studii, autoritățile au schimbat macazul și au decis să desființeze totuși clasele nou-formate. Nemulțumiți de această decizie, administrația și profesorii au decis să protesteze, dar și să sisteze procesul educațional.

11
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?