AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 50
Cazul Șor stiri: 407
Criza energetică stiri: 727

Doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore. De ce sînt acuzați

20 ian. 13:44   Societate
1100

Doi angajați ai INSP au fost reținuți pentru corupere pasivă. Ar fi luat mită în valoare de 400 de euro de la un șofer cu permis de conducere fals.

„Ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în comun cu angajații Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal, au documentat acțiunile pretins ilegale ale doi angajați ai Direcției patrulare Centru a Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) al Inspectoratului General de Poliţie (IGP) al MAI.

Astfel, acțiunile infracționale ale funcționarilor INSP s-au exprimat prin pretinderea și extorcarea, de la un cetățean, a mijloacelor financiare în mărime de 400 EURO, pentru a nu documenta faptul conducerii autoturismului în baza unui permis de conducere fals.

În speță, pe numele bănuiților a fost inițiată o cauza penală în temeiul art. 324 alin. (2) lit. (b), Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă, iar la data de 19.01.2022 aceștia au fost reținuți in flagrant.

În rezultatul perchezițiilor corporale, în automobilul de serviciu și unitățile de transport personale, au fost depistate și ridicate mijloace financiare, care au fost transmiși sub control”, comunică SPIA.


Angajații vizați, au fost reținuți pentru 72 ore, conform prevederilor art. 166 CPP al Republicii Moldova.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав