AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 890
Criza energetică stiri: 718

Doi membri CSM și un procuror verificați de inspectorii de integritate

17 ian. 11:38   Societate
1673 0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a inițiat două proceduri de control pe regimul juridic al conflictelor de interese în privința a doi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Datele se conțin în sinteza din perioada 10 – 14 ianuarie 2022.

Inspectorii de integritate vor verifica regimul juridic al conflictelor de interese în cazul membrilor CSM – Dorel Musteață și Victor Micu, transmite Noi.md cu referrie la cotidianul.md.

„Investigațiile au fost pornite în baza unei autosesizări, după ce o televiziune a difuzat imagini din una dintre ședințele Consiliului, în cadrul căreia cei doi membri ar fi participat la o procedură de vot în care erau vizați. Astfel, inspectorii de integritate vor verifica și vor stabili dacă acțiunile celor doi subiecți ai declarării reprezintă sau nu o încălcare a acestui regim juridic”, a explicat ANI.

Cîte un control pe avere a fost demarat pe numele unui procuror din Procuratura Orhei și a unui funcționar public cu statut special din cadrul INSP al IGP al MAI. Un funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal și un alt funcționar din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat din mun. Chișinău sînt verificați pentru posibile incompatibilități de funcție.

Săptămîna trecută, inspectorii de integritate au identificat două încălcări ale legii speciale a ANI, care au fost săvîrșite de către un ex-rector al unei universități de stat și un funcționar public cu statut special din cadrul Biroului Vamal Nord al Serviciului Vamal. Aceștia au fost stabiliți cu cîte un conflict de interese în serviciul public, actele pot fi vizualizate pe pagina web a ANI.


Un alt funcționar public cu statut special din cadrul Serviciului Vamal figurează într-o cauză contravențională inițiată pentru depunerea tardive a declarației de avere și interese personale.

În alte 19 cazuri, inspectorii din integritate au refuzat inițierea procedurilor de control a averii, conflictelor de interese și incompatibilităților. Procese verbale cu privire la refuzul inspectorilor și argumentările acestora sînt publice pe pagina web a ANI.

Șapte conflicte de interese au fost declarate la ANI de subiecții declarării, care au fost soluționate de inspectorii de integritate.

18 Certificate de Integritate au fost eliberate pentru candidații la funcția publică.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав