COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon crede că pămîntul de lîngă Arena Chișinău trebuie vîndut

Dodon crede că pămîntul de lîngă Arena Chișinău trebuie vîndut

Creditul de peste 30 de milioane de euro acordat Republicii Moldova de un partener privat pentru construcția Arenei Chișinău ar putea fi întors dacă terenurile adiacente vor fi vândute la o licitație publică. Este sugestia președintelui țării, Igor Dodon.

În cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a spus că în total construcția a costat circa 40 de milioane de euro. Zece milioane a dat statul, restul e credit. „Acest credit îl putem întoarce din contul vânzării terenurilor care se află acolo, investitorilor. Și banii aceștia să-i plătim, ca să nu plătim din bugetul de stat”, a spus șefului statului, precizând că din suprafața de circa 60 ha, Arena ocupă numai 10 ha, transmite noi.md cu referire la IPN.

„Consider că statul trebuie să organizeze o licitație publică, să scoată aceste terenuri la vânzare. Cu un milion de euro pentru hectar pot fi vânzări. Asta-s 45-50 de milioane de euro pe care poate să le încaseze statul. Își întoarce acele 10 milioane la buget, întoarce creditul și rămâne obiectul la stat”, a spus acesta.


Arena Chișinău va fi inaugurată pe 1 mai.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load