X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Dodon a prezentat detalii privind indexarea pensiilor şi alocațiilor sociale de două ori pe an

15 aug. 2019,, 18:05   Societate
2740 0

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a prezentat detalii privind inițiativa legislativă propusă el privind indexarea pensiilor și alocațiilor sociale de două ori pe an, care a fost susţinută unanim astăzi în Parlament, transmite Noi.md.

Șeful statului a scris pe pagina sa socială că, potrivit proiectului de lege, începînd cu anul 2020 vor fi implementate următoarele garanții:

- indexarea de două ori pe an a pensiilor - la 1 aprilie și 1 octombrie. Indexarea de la 1 octombrie 2020 va viza cca 500 mii persoane a căror mărime a pensiei nu depășește nivelul minimului de existență;

- indexarea inclusiv a părții de pensie achitată din bugetul de stat. Menționăm că, actualmente, sînt cca 7000 de persoane a căror pensie este achitată din sursele bugetului de stat și ale bugetului asigurărilor sociale de stat, indexării fiind supusă doar partea de pensie achitată din bugetul asigurărilor sociale de stat;

- majorarea alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele vîrstnice (cca 60 mii persoane).
Preşedintele a promis că în perioada imediat următoare, va veni cu alte inițiative legislative cu caracter social, inclusiv care să vizeze oferirea unui termen garantat de a beneficia de pensie pentru persoanele care au obținut acest drept conform limitei de vîrstă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий