X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Două grădinițe din nordul țării, reparate și modernizate

17 iun. 20:00   Societate
2734 0

Cei 530 de copii, care merg la două grădinițe din orașul Glodeni au parte de condiții îmbunătățite, notează Noi.md.

Acoperișul grădiniței Nr. 5 din orașul Glodeni a fost complet renovat. Clădirea, construită la începutul anilor '80, niciodată nu a fost reparată capital, astfel că acoperișul ajunsese într-o stare de degradare avansată.

Instituția preșcolară a mai fost dotată cu mobilier nou pentru copii, echipament sportiv, calculatoare și table interactive.

Totodată, la grădinița Nr. 4 din orașul Glodeni, în spațiul unei foste grupe, a fost construită o sală de sport modernă. Astfel, cei 170 de copii, care frecventează această instituție beneficiază acum de ore de sport într-un spațiu bine echipat.

Primarul orașului Glodeni, Stela Onuțu, spune că aceste îmbunătățiri aduc beneficii considerabile copiilor din cele două grădinițe, oferindu-le condiții optime pentru activitățile specifice vîrstei lor.


Valoarea primului proiect se ridică la peste 1,84 de milioane de lei, bani alocați de Guvernul Republicii Moldova prin Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală. Pentru cel de-al doilea proiect, din același fond, au fost alocate în jur de 320 de mii de lei.

Proiectele au fost realizate în cadrul Programului Național "Satul European".

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав