Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Revolte în Argentina: mai multe persoane reținute

14 iun. 13:30   Externe
3415 1

La Buenos Aires, au izbucnit revolte în timpul unui miting de protest împotriva reformelor președintelui Javier Milay, iar poliția a reținut cel puțin 30 de participanți la confruntări, relatează El Pais și TN.

Revoltele au avut loc pe 12 iunie în piața din fața clădirii Congresului Național, în ziua în care un pachet de proiecte de lege controversate urma să fie examinat de Senat (camera superioară a parlamentului). Potrivit El Pais, mii de persoane s-au adunat în fața clădirii, a relatat rbc.

La început acțiunea a fost pașnică, dar apoi protestatarii au început să arunce cu pietre și cocktailuri Molotov. Atunci a intervenit poliția. TN susține că forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor. În noaptea de 13 iunie, demonstrația a fost dispersată treptat.

Potrivit El Pais, cel puțin 30 de persoane au fost reținute și zeci au fost rănite în timpul confruntărilor. TN a raportat 33 de reținuți; doi dintre ei au fost arestați în timp ce încercau să fure o mașină, potrivit canalului.

Senatul, în ciuda protestelor, a aprobat în general "Legea fundamentală", la care s-au opus cei adunați. Documentul vizează dereglementarea economiei. Opoziția consideră că singurii beneficiari vor fi monopolurile economice și că situația generală a populației se va înrăutăți.


Administrația Javier Miley i-a numit pe protestatari teroriști și i-a acuzat că încearcă să organizeze o lovitură de stat în țară.

Protestele în masă din Argentina împotriva reformelor lui Milay durează de mai multe luni. Deputații din Congres consideră că unele dintre reformele președintelui ales sînt neconstituționale. Milay, în ciuda protestelor, a promis că nu va renunța la promisiunea sa din campanie de a reorganiza economia țării, controlată de stat.

3
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав