X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

De ce am rămas pe întuneric, dacă primim lumină din România?

24 noi. 08:30   Societate
2152 0

Guvernul a răspuns la întrebarea „De ce s-a întrerupt energia electrică în Republica Moldova, dacă aceasta este procurată din România și bombardamentele au loc în Ucraina?”, informează tribuna.

„Bombardamentele asupra centralelor electrice Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sînt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România” – se spune în răspunsul Guvernului.

Totodată, Executivul a precizat că, această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult.

În context, Guvernul a informat că, în anul curent, a început construcția unei linii electrice de mare tensiune dintre Republica Moldova și România (Vulcănești-Chișinău), cu o lungime de 158 km, și urmează a fi dată în exploatare în 2 ani.

Reamintim că ieri, aproape toată Republica Moldova a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent survenită după o serie de bombardamente din țara vecină. Acest lucru a creat haos pe străzi din cauza că nu lucrau semafoarele, oamenii s-au pornit pe jos spre case, iar mașinile au făcut coadă la benzinării.

0
2
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав