X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

De ce a fost necesară prelungirea stării de urgență în R. Moldova?

1 iul. 08:30   Societate
2440

Deputata PAS Olesea Stamate a explicat care este rolul și de ce în R. Moldova a fost prelungită pentru a doua oară perioada stării de urgență.

Toate prevederile și acțiunile care se pot întreprinde în perioada stării de urgență ar urma să fie introduse în legislație. Despre aceasta Stamate a declarat în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”, comunică Noi.md cu referire la stiri.md.

”Starea de urgență s-a instituit pentru a putea fi luate decizii rapide, atunci cînd e necesar. Acum, pentu a nu extinde foarte mult starea de urgență, derogările urmează a fi introduse în legislație pe o perioadă anumită. Altfel, toate deciziile luate la CSE în cazul în care starea de urgență expiră și nu este prelungită, ele nu mai sînt valabile și toate derogările cu privire la refugiați și alte aspecte ce țin de securitatea statului, nu mai sînt valabile.

Ele trebuiesc instituționalizate în acte normative ca să nu ne pomenim că revenim la situația de pînă la și toate aspectele care țin de gestionarea refugiaților nu mai pot fi rezolvate din cauza prevederilor adoptate de CSE.

Un alt aspect este rapiditatea cu care poate să adopte CSE o decizie vis-a-vis de procesul legislativ obișnuit în Parlament care este unu mult mai lent”, a explicat Stamate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав