COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj

15 oct. 10:15   Societate
1514 1

Curtea Supremă a Rusiei a respins recursul de casare împotriva sentinței fostului top-manager al Inter RAO, Carina Țurcan, care a fost condamnată anterior la 15 ani de închisoare pentru spionaj. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS de avocata acesteia, Anna Stavițkaia.

"Instanța a respins plîngerea părții apărării, a recunoscut sentința drept legală și justificată", a declarat interlocutoarea agenției, menționînd că intenționează să depună în continuare o plîngere la CEDO.

Examinarea plîngerii a avut loc într-o ședință de judecată închisă din cauza secretului cauzei. Pe lîngă CEDO, apărarea poate contesta verdictul la Prezidiul Curții Supreme prin supraveghere.

Anterior, Curtea orașului Moscova a găsit-o pe Țurcan vinovată de spionaj în favoarea Moldovei și a condamnat-o la 15 ani de închisoare, ulterior această decizie a fost aprobată de Prima curte de apel. După cum rezultă din textul acuzației, ea a transmis serviciului special al Moldovei informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Acuzata susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor de informații străine, nu a văzut documentul de care este acuzată că l-a primit și l-a transmis. Țurcan își asociază persecuția cu încercarea de a o elibera din funcție.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X