X 
Preşedintele stiri: 3603

Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj

15 oct. 2021,, 10:15   Societate
2774 1

Curtea Supremă a Rusiei a respins recursul de casare împotriva sentinței fostului top-manager al Inter RAO, Carina Țurcan, care a fost condamnată anterior la 15 ani de închisoare pentru spionaj. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS de avocata acesteia, Anna Stavițkaia.

"Instanța a respins plîngerea părții apărării, a recunoscut sentința drept legală și justificată", a declarat interlocutoarea agenției, menționînd că intenționează să depună în continuare o plîngere la CEDO.

Examinarea plîngerii a avut loc într-o ședință de judecată închisă din cauza secretului cauzei. Pe lîngă CEDO, apărarea poate contesta verdictul la Prezidiul Curții Supreme prin supraveghere.

Anterior, Curtea orașului Moscova a găsit-o pe Țurcan vinovată de spionaj în favoarea Moldovei și a condamnat-o la 15 ani de închisoare, ulterior această decizie a fost aprobată de Prima curte de apel. După cum rezultă din textul acuzației, ea a transmis serviciului special al Moldovei informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Acuzata susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor de informații străine, nu a văzut documentul de care este acuzată că l-a primit și l-a transmis. Țurcan își asociază persecuția cu încercarea de a o elibera din funcție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий