Cursuri de robotică, programare și design grafic pentru copii, la Cahul

19 sep. 2022,, 20:00   Societate
2303 0

La Cahul, anul școlar începe cu o noutate foarte bună! Weekendul trecut, a fost lansată a doua ediție a celor mai tari cursuri extrașcolare de robotică, programare și inginerie pentru copiii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 17 ani.

Activitățile extrașcolare sînt timp investit în dezvoltarea copilului tău și, dacă alegi corect, pot fi un fundament pentru profesia de viitor a copilului tău.

Pentru părinții și copiii nerăbdători să exploreze lumea tehnologiilor viitorului și să dezvolte noi aptitudini, vă prezentăm lista de cursuri disponibile:

Robotică (5-6 ani): copiii vor crea dispozitive nemotorizate, care lucrează în baza gravitației și, în același timp, vor studia fenomenele naturii.

Robotică (7-9 ani): copiii fac primii pași în domeniul roboticii, iar timp de 8 luni descoperă 35 de proiecte și asimilează bazele limbajelor de programare Scratch și Code Blocks.


Asamblarea și programarea roboților (10-12 ani): copiii învață să programeze roboți care execută 30 de sarcini automatizate, utilizînd seturi de motoare, senzori, un controller performant, precum și limbajele de programare Scratch și Python.

Programare și electronică (13-17 ani): sisteme de securitate, elemente de Smart Home, mașini autonome – toate sînt create cu ajutorul plăcii electronice Arduino și a limbajului de programare C++.

Design Grafic (12-15 ani): adolescenții studiază aici timp de 8 luni 3 instrumente indispensabile oricărui designer: Photoshop, Illustrator și InDesign.

Creare website-uri (12 – 15 ani): în cadrul acestui curs elevii învață să creeze un site de la zero, folosind HTML, CSS și JavaScript.

Pentru toate aceste cursuri există două nivele de dificultate: START – pentru începători, și PRO, pentru cei care au frecventat anterior cursurile timp de minim 5 luni.

Cursurile sînt realizate în cadrul proiectului EU4Moldova, implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei. Datorită susținerii partenerilor a fost posibilă acoperirea a 60% din costul cursului.

Toți doritorii să se înscrie la cursuri sînt așteptați în fiecare weekend pe str. Piața Independenței 1, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, etajul doi.

Puteți să înregistrați copilul dumneavoastră și online, pe https://cahul.tak.md/

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?