X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Cum trăiește "cel mai singuratic om de pe planetă"

10 ian. 05:00   Societate
3630 0

Argentinianul în vîrstă de 93 de ani a fost desemnat "cel mai singuratic om din lume", deoarece este singurul locuitor al fostului centru turistic distrus de inundație.

Relatarea este făcută de Daily Star.

Pablo Novak a crescut în Epecuen, un sat fantomă, acum înspăimîntător, situat la aproximativ 480 de kilometri sud-vest de Buenos Aires, în Argentina. Satul a dispărut sub apă pentru 25 de ani, cînd un val colosal a rupt barajele în timpul unei furtuni teribile în 1985.


Locul, cîndva popular, frecventat de turiști, în care locuiau 5.000 de persoane, a reapărut în 2009, după ce nivelul apei a scăzut din cauza condițiilor meteorologice secetoase, dezvăluind un pustiu neprimitor de ruine și copaci morți, scăldate de soare și albite de sare.

Cînd nivelul apei s-a retras într-o oarecare măsură, bărbatul în vîrstă de 90 de ani s-a întors în satul natal pentru a se ocupa de animale și s-a stabilit într-o casă abandonată cu grădină.Noua casă a lui Pablo este mică, plină de scaune ruginite, baloți de ziare și fără electricitate. El a fost singurul locatar care s-a întors în Epecuen. Nici măcar familia lui Pablo nu se întorsese în sat, preferînd să locuiască în orașul vecin.


Pablo și-a amintit: "M-am întors aici ca să stau cu vitele mele. Și nu am mai plecat. Am rămas singur. Toată ziua, în fiecare zi".


Dar asta nu pare să-l deranjeze pe Pablo, care se plimbă zilnic prin sat cu cîinele său, mărturisind la CNN că este obișnuit să fie singur.


El a spus: "La vîrsta mea, mă bucur de viață doar plimbîndu-mă pe lîngă ruinele din Epecuen, sperînd că cineva mă va întreba ceva. Mi-am petrecut timpul căutînd o sticlă de whisky vechi de 20 de ani și în cele din urmă am găsit una. Am băut-o de unul singur. Cît despre vinurile bune, nu au lăsat nimic în urmă."


La momentul său de vîrf, peste 20.000 de turiști vizitau Epecuen în fiecare an, mulți dintre ei crezînd că lacul rural Laguna Epecuen are proprietăți vindecătoare și poate trata reumatismul, afecțiunile pielii și depresia. Acum, însă, satul primește puțini vizitatori, potrivit lui Pablo.

8
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?