X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Tot mai mulți japonezi trăiesc în izolare socială: Fenomenul, declanșat de pandemie

5 apr. 2023,, 23:00   Externe
3099 0

Japonia numără aproape un milion şi jumătate de persoane care trăiesc în izolare socială, denumite "hikikomori" în această ţară.

Aproape 20% dintre acestea au atribuit retragerea lor din societate pandemiei de COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Guvernul nipon, informează AFP.

Fenomenul afectează aproximativ 2% dintre persoanele din grupa de vîrstă 15-64 de ani din Japonia (1,46 milioane de oameni), conform acestui studiu, realizat în noiembrie 2022 şi publicat vinerea trecută, cea mai extinsă analiză de acest tip efectuată pînă în prezent de Guvernul de la Tokyo.

Motivul cel mai des invocat de persoanele chestionate pentru a explica retragerea lor din societate este renunţarea la locul de muncă, urmat la mică distanţă de pandemia de COVID-19.

"Se pare că anumite persoane corespund definiţiei noastre despre 'hikikomori', pentru că ele au fost descurajate să iasă din locuinţe din cauza COVID-19 şi, deci, au sfîrşit prin a avea mai puţine contacte cu societatea", a declarat pentru AFP Koji Naito, un oficial guvernamental nipon.


"Hikikomori" sunt definiţi în cadrul acestui studiu ca persoane cu vîrste cuprinse între 15 şi 64 de ani care evită să participe la activităţi sociale, cum ar fi mersul la şcoală sau la locul de muncă, şi care, timp de cel puţin şase luni, nu ies din locuinţele lor decît pentru activităţi recreative sau pentru a-şi face cumpărăturile, sau care nu îşi părăsesc practic deloc domiciliul.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?