X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Patru cazuri în care frica de singurătate îți distruge viața

8 mai. 2023,, 03:30   Externe
3630 1

Frica de singurătate, contrar așteptărilor, nu atinge numai femeile ci și bărbații, iar vîrsta nu este un criteriu definitor. Poți să ai frică de singurătate și la 20 și la 40 sau 50 de ani.

Nu contează dacă ești singură, te afli într-o relație de cuplu, izolată ori înconjurată de o mulțime de oameni. Mai mult, frica de singurătate se poate manifesta în multiple paliere ale vieții tale.

Frica de singurătate te face să stai cu părinții

Ah, cine nu își dorește independență, libertate totală? Să nu existe cineva care te sîcîie zilnic cu întrebările… Pare un deziderat adolescentin și cumva e normal, întrucît nevoia de autonomie e cu atît mai pregnantă în adolescență. Dacă stai cu părinții din motive financiare, că nu îți permiți o chirie sau rata la casa ta este una, dar să ai posibilități financiare și să alegi asta din comoditate sau frica de singurătate… discutăm deja de autosabotaj. Nu îți oferi posibilitatea să crești, să evoluezi ca individ, iar pentru un cuplu este total neindicat să locuiască în aceeași casă cu părinții.

Alegi prieteni nepotriviți


Grupul de prieteni este extrem de important. Te-ai despărțit? Ei funcționează ca o plasă de siguranță socială. Alături de ei poți să îți dezvolți viziunea asupra vieții, să împărtășiți hobby-uri interesante, să mergeți în călătorii memorabile. Fără să vrei, petrecînd mult timp cu un anumit număr de oameni ajungi să le împrumuți o parte din caracteristici, să te influențeze. Lucrurile capătă o turnură negativă atunci cînd din frica de singurătate alegi în jur persoane de calitate îndoielnică. Poate au diferite dependențe, valori morale slabe, sînt oameni care te exploatează și manipulează în propriul interes. Tu le oferi mult emoțional, dar nu primești mai nimic.

Frica de singurătate te împiedică să te desparți

În primul rînd din frica de singurătate îl poți accepta pe primul venit. Chiar dacă nu ai mare atracție și plăcere pentru relația cu el, mai bine așa decît singură între patru pereți. Apoi, ori de cîte ori un bărbat se arată interesat crezi că el este alesul și tatăl copiilor tăi, fantasmezi la o viață de vis împreună. Dacă te afli deja într-o relație, dar de care nu ești deloc mulțumită, simți că nu se poartă cu tine cum meriți, poate chiar este abuziv, indiferent cît de negru este scenariul nu pleci din teama de singurătate.

Îți sabotezi creșterea profesională

Compania ta te poate trimite la o sucursală din alt oraș sau poate chiar din străinătate. Job-ul tău îți permite să cîștigi mulți bani în altă țară, dar tu nu pleci pentru că asta ar însemna să o iei complet de la capăt. Lași părinții și prietenii aici, va trebui să cunoști oameni noi, nu știi dacă vei lega relații de amiciție cu ei, așa că din frica de singurătate ignori total acest pas.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?