Cazul Șor stiri: 599

Cum suportă arșița viețuitoarele de la Grădina Zoologică din Chișinău

19 iul. 15:35   Societate
2453 0

Zăpușeala de afară este suportată cu mult greu și de animale. În această perioadă toridă, viețuitoarele din Grădina Zoologică din Chișinău primesc o atenție sporită din partea îngrijitorilor pentru a depăși canicula.

Apa răcoroasă este la ordinea zilei, iar fructele și legumele sînt o necesitate.

În aceste zile caniculare, animalele de la zoo sînt răsfățate. Îngrijitorii au grijă ca necuvîntătoarelor să nu le lipsească apa. La fel, acestea primesc mai multe fructe și legume pentru a se hidrata, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md

„Vara ele au apă aici, le schimbăm și de două sau chiar de trei ori. sînt țestoase de apă dar astea sînt de nisip și ele iubesc mai mult să se ascundă și apă nu prea beau, ele în apă își fac treburile. Salata pentru ele este foarte importantă.” a relatat Tatiana Sîrbu, zoolog.

Pe lîngă hrana corespunzătoare anotimpului și dușul rece de dimineață, unele animale au în voliere și bazine.


Ursul, leul și tigrul, de exemplu, se pot bălăci în bazin și vara, și iarna. Iar în voliera bibilicilor este instalat un bazin artificial cu apă rece doar pe timp de vară, ca păsările să suporte mai ușor arșița de afară.

Specialiștii de la Grădina Zoologică spun că ursul, leopardul zăpezilor și lupii arctici sînt mai sensibili la temperaturile ridicate.

„Leopardul zăpezilor în voliera de iarnă are instalat un aparat de aer condiționat unde se află pe parcursul întregii zile și iese la plimbare doar dimineața sau seara. Lupii arctici au vizuine foarte adînci unde pot să se răcorească. Angajații de cîteva ori pe zi le schimbă apa și le oferă mai multe fructe și legume care le ajută să se hidrateze. Dimineața ziua de lucru începe anume cu examinarea stării de sănătate a animalelor.” a menționat șefa Secției Zoo Olga Iuzvac.

Grădina Zoologică din Chișinău găzduiește peste o mie de animale.

7
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?