X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Cum să alegeți corect produsele alimentare în sezonul cald: Recomandările ANSA

30 iul. 2021,, 14:00   Societate
2762 0

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu unele sfaturi și recomandări pentru protejarea împotriva riscului de a consuma produse alimentare stricate în sezonul cald.

Specialiștii ANSA menționează că soarele, canicula și alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinaţii în sezonul cald.

„Băuturile şi mîncarea alterate, alături de fructele şi legumele insuficient spălate pot provoca toxiinfecţii alimentare ale căror simptome se fac simţite la cîteva ore de la consum. Cele mai periculoase alimente asociate cu apariţia unor afecţiuni digestive, în special pe timpul verii, sînt carnea, mezelurile, ouăle, lactatele, peștele. Sub acţiunea arşiţei şi a umezelii specifice acestui sezon, se creează mediul perfect pentru înmulţirea unor microorganisme periculoase, precum bacterii, virusuri, paraziţi”, se arată în comunicat.

Astfel, pentru evitarea situaţiilor în care, pot fi achiziţionate produse neconforme, care pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa dvs., ANSA recomandă:

– achiziționarea produselor alimentare din locuri autorizate în conformitate cu legislația din domeniu;
– existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sînt expuse produsele alimentare;
– citiţi cu atenţie eticheta produselor pentru a vă informa privitor la calitatea şi compoziţia produsului;
– informaţia de pe etichetă trebuie să cuprindă: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, lista ingredientelor, cantitatea netă sau volumul de produs, data durabilităţii minimale sau data limită de consum, ţara de origine, condiţiile speciale de păstrare şi/sau condiţiile de utilizare, instrucţiuni de utilizare, în cazul în care omiterea lor ar îngreuna utilizarea corectă a produsului alimentar.
– integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportării, depozitării şi a comercializării. Ambalajul trebuie să fie curat, nedeteriorat, să nu prezinte semne de bombaj;
– fiţi atenţi la igiena personalului care vă deserveşte şi la condiţiile sanitare de comercializare a alimentelor.
– verificaţi senzorial calitatea produselor alimentare pe care intenţionaţi să le procuraţi (culoare, miros, aspect, gust etc.).
– după procurare, păstraţi produsele conform indicaţiilor înscrise de producător pe ambalajul produsului (temperatura de păstrare, umiditatea etc.);
– transportarea produselor alimentare în perioada respectivă trebuie să fie în cel mai scurt timp posibil/

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?