COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum funcționează termoscanerul de la Aeroportul Chișinău? (VIDEO)

Cum funcționează termoscanerul de la Aeroportul Chișinău? (VIDEO)

Temperatura tuturor călătorilor sosiți prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, pînă la controlul trecerii frontierei de stat, este verificată cu un termoscaner instalat pe tavanul sălii. Termoscanerul acoperă întreaga zonă, iar la detectarea temperaturii peste 36,7 grade, unor astfel de cetățeni le este verificată suplimentar temperatura cu un termometru digital.

Despre aceasta a declarat Corneliu Groza, șef al Inspectoratului General al Poliției de frontieră din Moldova, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că termoscanerul este funcțional 24/24. El este instalat pe tavanul sălii, iar monitorizarea temperaturii fiecărui pasager se face de către un polițist de frontieră, aflat în unul din ghișeele de control.


"Un colaborator-operator se află într-o altă încăpere și examinează întregul flux de pasageri. Termoscanerul determină temperatura peste 36,7 grade și identifică dintre toate persoanele pe cea care are febră. Angajații Poliției de frontieră scoate din mulțime persoana depistată și o verifică suplimentar cu un termometru electronic. Încă nu au existat divergențe între termosaner și termometrul electronic", a subliniat Corneliu Groza.

Potrivit lui, reieșind din datele sale tehnice, termoscanerul poate funcționa pe deplin numai în spații închise, de exemplu, în aeroport. În celelalte puncte de trecere a frontierei poate fi folosit un termosaner mobil. De exemplu, un astfel de termoscaner mobil este la punctul de trecere Leușeni. El este folosit pentru a identifica potențialii purtători ai virusului, cetățenii cu temperatura ridicată care circulă cu autobuzele de cursă. În ceea ce privește mașinile individuale, el este aproape imposibil de folosit. Dar angajații Poliției de Frontieră în punctele de trecere știu cum să identifice potențialii purtători de coronavirus în astfel de cazuri, măsurîndu-le temperatura cu termometre electronice.

În limitele competenței instituționale, precum și în conformitate cu Regulamentul Sanitar Internațional, polițiștii de frontieră și vameșii supraveghează în permanență situația în punctele de trecere a frontierei și întreprind toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției prin Coronavirus de tip nou.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load