X 
Arşiţa stiri: 187
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Cum decurge procesul de gazificare a localităților din Moldova

5 iun. 19:00   Societate
3489 0

În mai multe localități ale țării au demarat lucrările de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale, incluse în Programul investițional al SA „Moldovagaz” pentru anul 2024.

Potrivit unui comunicat al întreprinderii, astfel, în satul Chiștelnița, raionul Telenești, deservit de întreprinderea „Orhei-gaz”, au fost deja așezați peste 2,4 kilometri de conducte de gaze de presiune medie şi joasă, precum şi au fost montate mai multe puncte de reglare-măsurare a gazelor de tip dulap. Drept consecința, acest proiect va permite racordarea la rețea a 46 de consumatori noi (gospodării), dintre care la majoritatea deja sînt construite rețelele interne.

La fel, în satul Vîprova, raionul Orhei, lucrările de extindere a rețelelor sînt aproape de finalizare. În această localitate s-au construit 1,4 kilometri de gazoduct, cu potențialul de conectare a 32 de gospodării.

Per total pe țară, în anul 2024 vor fi plasați peste 89 kilometri de gazoduct, iar lucrările vor fi efectuate în 47 de localități. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1700, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 800 mii de consumatori finali.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав