X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Decizia Tiraspoltransgaz de a-și deschide conturi la Chișinău, salutată de Grosu

12 iun. 07:45   Economie
7091 0

Compania Tiraspoltransgaz, responsabilă de distribuirea gazelor naturale în regiunea transnistreană și gestionată de Tiraspol, a decis să se încadreze în cîmpul legal al Republicii Moldova, deoarece a înțeles beneficiile pieței libere din acest sector, consideră președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Oficialul a afirmat, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, că pînă acum nu s-a întîmplat acest lucru inclusiv din cauză că la Chișinău nu ar fi existat „mai multă voință politică”, notează Noi.md cu referir ela radiomoldova.

„Este de bine, pentru că, probabil, înțeleg că daca vrei să cumperi gaze de pe piața liberă, dacă vrei să ai luxul să nu fii ținut la funie scurtă de un singur furnizor, trebuie să te conformezi legislației Republicii Moldova și rigorilor acesteia”, a declarat Igor Grosu.

Oficialul consideră că TiraspolTransgaz nu și-a deschis mai devreme conturi în băncile de la Chișinău inclusiv pentru că nu ar fi fost suficient voință politică pe malul drept al Nistrului.

„Probabil trebuia mai multă voință politică de la Chișinău care să spună: dragilor, asta nu se negociază, pe aici nu se trece, așa cum întreprinderile de pe malul drept respectă asta și asta, trebuie să respecți regulile Republicii Moldova”, a mai declarat Igor Grosu.


Amintim că secretarul de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, a anunțat la emisiunea „Indicator economic” de la Radio Moldova că Tiraspoltransgaz s-a înregistrat la Agenția Servicii Publice din Moldova și a deschis conturi în băncile din Chișinău pentru a face tranzacții cu Vestmoldtransgaz, operatorul care a luat în locațiune sistemul de transport al gazelor naturale din Republica Moldova.

Menționăm că Vestmoldtransgaz este deținută de Transgaz, operatorul al Sistemului Național de Transport al gazelor naturale din România și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

10
2
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав