Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

CSP a publicat lista procurorilor anticorupție care vor fi supuși evaluării

23 mai. 21:49   Societate
2967 0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a publicat lista procurorilor care vor fi supuși evaluării externe în cadrul Comisiei de Vetting. Este vorba despre un număr total de 67 de persoane, iar conducerea PA, în persoana Veronicăi Dragalin și a celor trei adjuncți ai ei, este cap de listă.

În listă se regăsesc și procurori suspendați din funcții, cum e cazul Mirandolinei Sușițcaia, transmite TV8.

De asemenea, vor fi evaluați și procurorii delegați la Procuratura Anticorupție.

Starul evaluării privind integritatea etică și financiară a procurorilor a fost dat în 21 mai. Atunci, președintele CSP, Dumitru Obadă a menționat că nu exclude că acest exercițiu se va solda cu multe demisii, dar dă asigurări că se iau măsuri pentru a evita turbulențele din sistem.

Anterior, șefa PA, Veronica Dragalin a declarat deschis că nu sprijină modificările la lege care presupun evaluarea externă a procurorilor și judecătorilor din funcții-cheie. Șefa Procuraturii Anticorupție susține că din cauza Vettingului, sistemul de justiție s-ar putea pomeni în blocaj. Potrivit legii, procurorii care nu vor să treacă evaluarea externă, au dreptul să-și depună cererea de demisie în termen de 20 de zile de la data la care au fost notificați de Comisia Vetting. Iar cei care vor fi respinși de comisia de evaluare externă nu vor mai putea activa în calitate de procurori sau în alte funcții de demnitate publică între 5 și 7 ani. Durata exactă a interdicției va fi stabilită în fiecare caz, separat. De asemenea, cei care nu vor promova vettingul, nu vor putea primi pensii și indemnizații speciale.


1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?