X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Comisia Vetting: A fost finalizată pozitiv evaluarea pentru cîțiva candidați

21 iun. 19:51   Societate
2700 0

Comisia Vetting a finalizat evaluarea candidaților la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ana Zabulica, Stanislav Grosu și Vitalie Pîslariuc, și evaluarea în privința candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), Ruslan Berzoi și Ludmila Bolocan.

Potrivit Comisiei, cei cinci subiecți ai evaluării corespund criteriilor de integritate etică și financiară, în sensul legilor conform cărora au fost evaluați, notează Noi.md.

Pentru candidații în Colegiul CSM, evaluați în baza Legii 26/2022, Comisia Vetting a adoptat decizii de promovare. Acestea au fost transmise candidaților și CSM-ului ca și organizator al concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante în cele două colegii specializate ale judecătorilor.

Ana Zabulica, Stanislav Grosu și Vitalie Pîslariuc urmează să notifice Comisia, în termen de 48 de ore, dacă se opun sau nu publicării deciziilor. În absența unei astfel de notificări, Comisia va publica deciziile pe pagina sa web www.vettingmd.eu.

În cazul candidaților la CSJ evaluați conform prevederilor Legii 65/2023, Comisia Vetting a întocmit rapoarte cu propuneri de promovare a evaluării, pe care le-a transmis, de asemenea, CSM-ului. CSM urmează să examineze rezultatele evaluărilor făcute de Comisie și să adopte hotărîri motivate prin care va accepta sau va respinge rapoartele Comisiei.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?