Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Cruzimea față de cîini: Prima amendă record dată vreodată

11 iun. 02:00   Societate
2231 0

Envigo RMS LLC a fost amendată cu suma record de 35 de milioane de dolari pentru cruzime față de mii de câini.

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, aceasta este cea mai mare amendă emisă în baza Animal Welfare Act. Procurorul american Christopher Kavanaugh a declarat că Envigo a pus profiturile mai presus de lege, ceea ce a dus la un tratament inuman al animalelor și la poluarea căilor navigabile. Compania mamă a Envigo, Inotiv, a fost de acord să plătească amenda și să nu mai crească câini timp de cinci ani. De asemenea, Inotiv și-a cerut scuze pentru că nu a respectat standardele de bunăstare a animalelor și de mediu.

Procesul împotriva fabricii din Cumberland a fost intentat de Departamentul de Justiție al SUA în luna mai. Agenția federală a acuzat compania de numeroase acte de cruzime față de animale. Inspectorii au descoperit că unii câini au fost uciși în loc să primească îngrijiri veterinare de bază. Animalele au fost hrănite cu hrană care conținea viermi, mucegai și fecale, iar cățelelor care alăptau nu li s-a dat deloc hrană. Salvarea a 4.000 de câini în august 2022 a dus la lansarea unei campanii naționale pentru a găsi noi stăpâni pentru aceste animale. Departamentul de Justiție a declarat că Envigo a încălcat cu bună știință Legea privind bunăstarea animalelor prin faptul că nu a oferit îngrijiri veterinare adecvate și un mediu sigur pentru câini. Envigo Global Services Inc, o filială a crescătorului, a recunoscut, de asemenea, că a încălcat Legea privind apa curată.

Acordul prevede o plată de 22 de milioane de dolari către guvernul american, 1,1 milioane de dolari către Virginia Animal Task Force și 1,9 milioane de dolari către Animal Welfare Society of America. Acordul va fi aprobat în mod oficial de un judecător pe 7 octombrie.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?