Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Întreprinderea „Bucuria”, amendată cu milioane de lei

17 iun. 14:59   Societate
3609 0

Consiliul Concurenței a sancționat întreprinderea „Bucuria" SA cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente, transmite Noi.md

Decizia prin care s-au constatat acțiunile de concurență neloială a fost adoptată pe 07 iunie 2024. Investigația a fost inițiată în anul 2022, ca urmare a plîngerii depuse de întreprinderile străine care fabrică produsele de cofetărie similare și de către importatorul oficial al acestora în Republica Moldova.

Potrivit celor invocate în plîngere, societatea pe acțiuni „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale forme și game cromatice similare cu cele ale produselor reclamanților.

În rezultatul investigației, Consiliul Concurenței a constatat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria” SA, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

De asemenea, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” SA i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „PARKUR”.


Notă: Decizia poate fi contestată, în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată. Aceasta urmează a fi publicată pe pagina web a Consiliului Concurenței după ce va fi asigurată confidențializarea datelor cu caracter personal sau care constituie secret comercial.

Reprezentanții companiei nu au comentat deocamdată această informație.

5
0
0
4
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?