X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Amendată pentru ajutor. Prietenia cu Guțul o va costa pe Tauber

18 iun. 13:30   Societate
1902 0

Deputatul Marina Tauber va achita în bugetul de stat o amendă de 4.500 de lei pentru faptul că, în cadrul campaniei pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, a oferit candidatei Evghenia Guțul o sumă care depășește cu 8.300 de lei plafonul admis.

O decizie în acest sens a fost pronunțată de judecătoarea Tatiana Bivol, de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, după ce Comisia Electorală Centrală a dispus tragerea la răspundere contravențională şi sancționarea Marinei Tauber pentru faptul că, pe 4 mai 2023, contrar unei Legi, care stipulează că persoanele fizice pot face donații în numerar în valoare de pînă la un salariu mediu pe economie stabilit pe anul respectiv, a efectuat o donație în numerar în mărime de 20.000 de lei în favoarea candidatei Evghenia Guțul la funcția de bașcan al autonomiei găgăuze, transmite Anticoruptie.md

Marina Tauber a depus contestație, solicitînd anularea anularea actului emis și încetarea procesului contravențional. În motivare, a menționat că alegerile regionale ar urma să fie private prin prisma legislației locale.

Instanța de judecată a considerat neîntemeiat argumentul petiționarei potrivit căruia lipsește faptul contravenției în acțiunile sale, deoarece „prevederile art. 37 al Codului electoral al Găgăuziei, precum şi regulamentele interne ale CEC-ului din Găgăuza nu prevăd astfel de restricţii şi plafoane ale donaţiilor precum sînt indicate în procesul-verbal contestat”.

De menționat că în cadrul ședinței Parlamentului din 14 martie, procurorul general interimar, Ion Munteanu, a solicitat Legislativului ridicarea imunității deputatului Marina Tauber privind „amestecul în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, săvîrşit cu folosirea situaţiei de serviciu”.


1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав