X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Consiliul Concurenței a aplicat unei întreprinderii o amendă de peste jumătate de milion de lei

13 iun. 16:50   Societate
2931 0

Plenul Consiliului Concurenței a adoptat, la data de 7 iunie 2024, o decizie prin care a constatat încălcarea normelor de procedură de către SRL „Horus” în cadrul desfășurării unei inspecții inopinate. Inspecția a avut loc la începutul anului 2023, în contextul unei investigații privind posibile încălcări ale Legii concurenței.

În timpul inspecției desfășurate la sediul SRL „Horus”, echipa Consiliului Concurenței a întîmpinat multiple obstacole și tergiversări din partea reprezentanților întreprinderii. Acțiunile angajațilorîntreprinderii au inclus refuzuri de a permite accesul prompt la anumite spații de lucru, întîrzieri în
accesarea e-mailurilor și furnizarea de răspunsuri evazive sau eronate la întrebări.

Astfel, în conformitate cu legislația în vigoare, avînd în vedere circumstanțele cauzei, Consiliul Concurenței a impus întreprinderii o amendă de 576 769 lei.

Inspecțiile inopinate reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente de investigare pentru identificarea și colectarea probelor privind încălcările legislației concurențiale. Angajații Consiliului Concurenței au dreptul de a accesa imediat orice spații ale întreprinderii, de a examina și de a face copii ale documentelor relevante, indiferent de suportul pe care sînt stocate. Pentru a preveni distrugerea fișierelor electronice, angajații autorității pot lua măsuri care să le asigure accesul complet și prompt la aceste fișiere pe durata inspecției.

Orice întîrziere sau împiedicare a accesului la informații și lipsa de cooperare cu angajații Consiliului Concurenței pot duce la distrugerea sau alterarea dovezilor esențiale, afectînd astfel capacitatea Consiliului de a investiga eficient încălcările legislației. Din acest motiv, sancțiunile pentru obstrucționarea inspecțiilor sînt foarte stricte, fiind calculate în funcție de cifra de afaceri anuală și pot ajunge pînă la 0,5% din aceasta (1% din 2026).


2
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав