X 
Criza energetică stiri: 1635
Cutremure stiri: 271

Copii în pericol! Activitatea unei alte tabere de vară pentru copii a fost sistată (VIDEO)

13 aug. 2018,, 10:01   Societate
3406 0

La data de 9 august 2018, de către ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a fost contracarată activitatea clandestină a unei tabere de vară pentru copii de la 4 la 16 ani amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Rîşcani.

În cadrul cercetărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au constatat că activitatea era desfășurată cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

La fel, produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare, de la diferite chioscuri stradale.

Respectiv, în calitate de personal didactic și auxiliar activau 2 persoane de 18 şi respectiv un minor de 16 ani care aveau grijă de copii, nefiind titulari a diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă.

Totodată în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile unde copii îşi petreceau timpul , nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. Deasemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.


În consecinţă activitatea taberei a fost sistată , iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie conform legislaţiei în vigoare, şi pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав