COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Contrabandă, în trenul de pe ruta Moscova-Chișinău

Contrabandă, în trenul de pe ruta Moscova-Chișinău

Mărfuri în valoare de peste 150.000 de lei, au fost găsite, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău, scrie Noi.md.

Documentați pe aceste cazuri sînt cinci însoțitori de vagon, care nu au declarat bunurile și nu au putut prezenta niciun act de proveniență a acestora.

Cele cinci loturi de mărfuri au fost găsite la Vălcineț, în urma controalelor efectuate asupra a două garnituri de tren care veneau din Moscova. Astfel, acționînd în baza analizei de risc, vameșii au ridicat telefoane mobile și accesorii, articole vestimentare, produse cosmetice, produse alimentare, piese auto, nedeclarate în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale.


Potrivit informațiilor preliminare, bunurile erau procurate din Federația Rusă și urmau să ajungă la beneficiarii finali, în scopul comercializării neautorizate pe piețele din Republica Moldova. Însoțitorii de vagon aveau rolul de intermediari, care asigurau transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Loturile au fost ridicate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea continuării cercetărilor și stabilirii tuturor circumstanțelor. Persoanele implicate riscă o amendă de pînă la 4.500 de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load