COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Condițiile în care își vor desfășura activitatea instituțiile teatral-concertistice din țară

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a organizat mai multe ședințe de lucru cu managerii instituțiilor teatral-concertistice din subordinea ministerului și șefii secțiilor/direcțiilor de cultură privind obligativitatea implementării „Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției virusului COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură”.

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a solicitat participanților la ședință să asigure pregătirea instituțiilor teatral-concertistice pentru reluarea activităților în sălile de spectacol, cu prezența spectatorilor. „Mizăm pe calitățile dumneavoastră manageriale în organizarea acestui proces. Sănătatea angajaților și a spectatorilor trebuie să fie pusă în prim plan.”, a subliniat oficialul.

În context, participanții la ședință au vorbit despre acțiunile care sînt întreprinse la moment pentru pregătirea instituțiilor și anume: demarcarea cu benzi vizibile pentru asigurarea traseelor prestabilite la intrare, ieșire, deplasare pe teritoriul şi în interiorul instituției, cu respectarea distanței între persoane (spectator, personal etc.) de cel puțin 1,5 metri; plasarea, la loc vizibil, a anunțurilor scrise privind regulile de distanțare fizică şi cele de acces în cadrul delimitat aferent evenimentului; dezinfectarea şi curățarea spațiilor şi a echipamentelor cu produse biocide avizate; organizarea sesiunilor de informare şi instruire a angajaților cu privire la riscurile de infectare şi de răspîndire a virusului, cu privire la măsurile de protecție şi la regulile de distanțare socială și protecția sănătății etc.

Amintim că conform Hotărîrii nr.31/2020 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică organizarea și desfășurarea activităților în incinta instituțiilor este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului unde are loc evenimentul cultural, cu respectarea poziționării scaunelor a cîte 2 locuri libere între acestea pe fiecare rînd și cîte 1 loc liber pe rîndurile față/spate. Angajaţii/organizatorii/publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului, masca trebuie să acopere atît gura, cît şi nasul.

Menționăm că Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică pot decide restricționarea sau închiderea activităților instituțiilor de spectacole și/sau concerte dintr-o anumită localitate, din zona de competență, în funcție de evoluția situației epidemiologice a virusului COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load