Cazul Șor stiri: 594

Teatrele din R. Moldova se pregătesc pentru o nouă stagiune

23 aug. 2020,, 10:30   Societate
3701 0

Teatrele din R. Moldova sînt în toi de pregătire pentru noua stagiune, 2020-2021, iar repetițiile au început deja în majoritatea instituțiilor teatral-concertistice, informează Moldpres.

Totodată, două teatre din țară prezintă deja spectacole în aer liber. Este vorba de Teatrul ”Geneza Art”, de la 1 august, și Teatrul ”De pe strada Trandafiilor”(„S ulițî Roz”), de la 8 august, potrivit sursei citate.

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” își va deschide cea de-a XXX-a stagiune pe 28 august, în aer liber, cu spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau.

La rîndul său, directorul adjunct al Teatrului Național ”Mihai Eminescu”, Ghenadie Gîlcă, a spus că pe 31 august este preconizat la Butuceni spectacolul ”Dosarele Siberiei” de regizorul Petru Hadîrcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemîrtan-Spînu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG.

Teatrul Național ”Eugene Ionesco”, Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” și Teatrul „Luceafărul” își vor deschide stagiunile în luna septembrie.


Solicitat de agenție, directorul Teatrului ”Geneza Art”, Alexandru Burlaca a afirmat, că, deocamdată, sînt jucate în aer liber, sîmbăta și duminica, iar uneori joia și vinerea, patru spectacole.

La rîndul său, directorul interimar al Teatrului „S ulițî Roz”, Alexandru Petrov, a declarat că spectacolele se joacă în are liber, pe o scenă arendată.

Începînd cu 1 august, instituțiile teatral-concertistice și-au reluat repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?