Comunitatea rusă a făcut apel de a nu opune rezistenţă noului Guvern din Moldova

Comunitatea rusă a făcut apel de a nu opune rezistenţă noului Guvern din Moldova

Organizația obştească „Comunitatea rusă din Republica Moldova” a lansat un apel către toți cetățenii de bună credinţă și partidele politice, prin care a chemat forțele politice ajunse în minoritate să nu se opună noii guvernări din Moldova, recunoscută de actorii internaționali, ci să caute modalități de consens și excludere din ordinea de zi a scenariilor care ar putea plasa societatea pe diferite părţi ale baricadelor, notează Noi.md.


După cum se menţionează în apelul comunității ruse din Moldova, făcut public de președintele acesteia, Ludmila Laşcionova, „Republica Moldova trece din nou vremuri dificile şi astăzi situația socială și politică din țară s-a înrăutățit pînă la limită".


Exprimîndu-şi îngrijorarea cu privire la procesul în creștere al confruntării în societate, conducerea organizației obşteşti „Comunitatea rusă din Republica Moldova” a declarat că, astăzi, toate forțele țării implicate în confruntarea politică, trebuie să realizeze principalul lucru: Poporul a obosit de haos, delapidări, intrigi politice, corupţie în sistemul de justiţie şi promisiuni deşarte de a depăşi sărăcia. Poporul Republicii Moldova se află astăzi în pragul unei izbucniri necontrolate de indignare.


Continuarea acțiunilor negîndite ale conducerii Partidului Democrat, orientate nu spre căutarea de căi de dialog, ci spre demonizarea coaliţiei parlamentare PSRM-ACUM, spre creşterea fluxului de acuzații împotriva președintelui Igor Dodon, care susține cooperarea economică și culturală cu Federația Rusă, provoacă repulsie categorică din partea membrilor Comunităţii ruse din Republica Moldova.


{{"369843}}" „Facem apel către „autorii” versiunilor rusofobe, împărtăşite de la posturile de televiziune afiliate Partidului Democrat, pentru a opri acest curent de aberații și minciuni. Federația Rusă este un partener fiabil și tradițional binevoitor al Republicii Moldova.


Îndemnăm forțele politice ajunse minoritare să nu se opună noii guvernări din Moldova, recunoscute de către actorii internaționali, ci să caute modalități de consens și excludere din agendă a scenariilor capabile să plaseze societatea pe diferite părţi ale baricadelor”, se spune în mesaj.


Comunitatea rusă din Republica Moldova a îndemnat toate forțele politice ale țării, la această etapă extrem de importantă de criză din istoria noastră, să dea dovadă de maximă reținere, tenacitate, înțelepciune și capacitate de dialog constructiv.


„Societatea și poporul Republicii Moldova cere tuturor forţelor politice care au acces în actualul Parlament consens și dialog național în numele consolidării statalităţii, a îmbunătățirii climatului politic și economic, a creării fundamentelor necesare pentru prosperitate și bunăstare", se arată în mesaj.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load