COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au fost valorificaţi banii alocaţi pentru ogrăzile blocurilor din Chişinău

Au fost valorificaţi banii alocaţi pentru ogrăzile blocurilor din Chişinău

Pentru anul curent, pentru renovarea ogrăzilor blocurilor din capitală au fost alocați în jur de 20 de milioane de lei.

Dintre aceștia, pînă în prezent, autoritățile au valorificat doar aproximativ 11 milioane de lei pentru lucrările de reparație a trotuarelor și a căilor de acces în curți, transmite IPN.

Șeful Direcției transport public și căi de comunicație, Adrian Boldurescu, a declarat la ședința operativă de la Primărie că din cei aproape 11 milioane de lei s-a reușit reparația a circa 26 de mii de metri pătrați. În medie, este preconizată repararea a încă peste patru mii de metri pătrați. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți în sectoarele Botanica, Buiucani și Ciocana, unde și suprafețele renovate sînt mai mari.

Potrivit lui, lucrările sînt realizate în proporție de 80%. Pînă acum au fost efectuate lucrări în curțile selectate în baza unui program elaborat la sugestia pretorilor. Propunerile care au fost adresate suplimentar urmează să fie incluse în programul pentru anul viitor.


Bugetele alocate pentru reparația ogrăzilor de bloc variază între cîteva sute de mii de lei și ajung chiar și pînă la două milioane de lei, în funcție de suprafața curții, suprafața asfaltului, a locurilor de parcare etc.

Primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, le-a solicitat pretorilor de sector ca în cazul curților de bloc care au rămas nefinalizate să fie inspectate încă o dată, iar la necesitate serviciile municipale responsabile să intervină.

În total în fondul locativ municipal sînt în jur de o mie de ogrăzi de bloc.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load