COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cîte zile ne vom mai bucura de temperaturi primăvăratice și cînd se va răci

Cîte zile ne vom mai bucura de temperaturi primăvăratice și cînd se va răci

Săptămîna curentă a început cu temperaturi primăvăratice care se vor menţine și în continuare.

Potrivit meteorologilor, pînă joi, 20 februarie, în ţară se vor înregistra, ziua, pînă la 13 grade Celsius. Totodată, valorile termice nocturne vor fi caracterizate de indicatori pozitivi, în funcţie de regiune, de la 0 pînă la plus 5 grade Celsius.

Spre finele săptămînii, vremea se va răci cu cîteva grade, iar în centrul şi nordul ţării noaptea mercurul termometrelor va coborî pînă la minus 2 grade Celsius. De asemenea, în raioanele de nord, în următoarele şapte zile sînt posibile ploi de scurtă durată, în rest prognozele indică cer variabil, preponderent însorit, transmite Noi.md cu referire la moldpres.

La mijloc de februarie, sinopticienii internaţionali afirmă că „prima lună a anului 2020 a fost cea mai călduroasă din ultimii 141 de ani”, dar şi că „tot anul va fi extrem de călduros”.


Un nou record de temperatură a fost înregistrat în Antarctica, după ce cercetătorii au notat o temperatură de aproape 21 de grade Celsius la Polul Sud. Specialiştii susţin că aceste recorduri sînt „incredibile şi anormale”. În timp ce temperaturile din Antarctica estică şi centrală au rămas relativ stabile, în vestul continentului ele cresc în mod accelerat, iar oceanele în curs de încălzire afectează stabilitatea gheţarilor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load