X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Cît ne va afecta valul de praf saharian care se apropie de Moldova

22 mai. 21:05   Societate
5387 0

Un nou val de praf saharian se apropie de Moldova, urmînd să afecteze țara astăzi, dar și pe 23 mai. Meteorologii au precizat că datorită lipsei de precipitații, particulele nu vor fi depuse pe suprafețe, ci vor rămîne suspendate în aer, neavînd impact direct asupra oamenilor.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), circulația predominant sud-vestică a aerului va aduce masa de aer încărcată cu praf saharian, care se va răspîndi atît în țara noastră, cît și în România, transmite Noi.md.

„Este de așteptat ca atmosfera să devină încărcată cu particule fine de praf în aceste zile. Totuși, din cauza lipsei de precipitații, aceste particule nu vor fi depuse pe suprafețe, ci vor rămîne suspendate în aer”, au declarat reprezentanții SHS.

Reamintim că o situație similară s-a înregistrat la sfîrșitul lunii aprilie. Norul a ajuns în Moldova în noaptea de 23 spre 24 aprilie. Așadar, în urma ploii nocturne, mașinile au rămas acoperite de un strat de praf gălbui.

Potrivit Agenției de Mediu din țară, valurile de praf saharian pot avea efecte negative asupra sănătății, în special pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii sau alergii. De aceea, este important să rămînem informați și să luăm măsuri de precauție, cum ar fi evitarea expunerii prelungite în aer liber și utilizarea măștilor de protecție, în special dacă ne aflăm în zone afectate.

0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав