X 
Criza energetică stiri: 1782
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Circul și clădirea Procuraturii Generale, incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat

4 mai. 2022,, 16:29   Societate
2048 0

Edificiul Circului din Chișinău, precum și clădirea fostului sediu al Ministerului Alimentației Publice, în prezent sediu al Procuraturii Generale, au fost incluse în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, la propunerea Ministerului Culturii, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

Totodată, în Registrul monumentelor a fost inclusă și clădirea cu parc a Maternității nr. 2 de la bulevardul Grigore Vieru.

Registrul a mai fost completat cu schitul rupestru „Peștera lui Bechir” din ocolul silvic Soroca.

De asemenea, Registrul este actualizat prin corectarea unor erori identificate în rezultatul inventarierii, privind adresa poștală în cazul a 10 monumente ocrotite de stat, toate amplasate în zona de centru a municipiului Chișinău.


Precizăm că Circul din Chișinău a fost construit în anii 1979-1981, actualul sediu al PG - în 1952, iar clădirea Maternității nr. 2 a fost construită în perioada postbelică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?