X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Circul din Chișinău ar putea fi inclus în lista monumentelor protejate de stat

4 mai. 2022,, 07:34   Societate
2522 0

Clădirea Circului din Chișinău și alte 13 clădiri ar putea fi incluse în lista monumentelor protejate de stat.

Această decizie va fi examinată de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței din 4 mai. Un astfel de proiect de lege a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan, scrie newsmaker.

Astfel, în afară de clădirea Circului, va primi statut de monument de importanță națională și clădirea Procuraturii Generale din Chișinău, Parcul din curtea Maternității nr.2 de pe str. Grigore Vieru, 12.

Trebuie menționat faptul că decizia finală privind modificarea listei monumentelor protejate urmează să fie luată și de Parlament.

Circul din Chișinău a fost construit în 1981 de arhitectul Alla Kiricenko. Astăzi el este subordonat întreprinderii de stat Moldova-Concert, din care face parte și Palatul Național ”Nicolae Sulac”.


În 2020, Ministrul Culturii de atunci, Corneliu Popovici, a declarat că renovarea clădirii Circului din Chișinău ar putea începe la sfîrșitul anului 2020. Atunci s-a planificat dezvoltarea unui proiect pentru reconstrucția clădirii și începerea lucrărilor. Cu toate acestea, nu s-a făcut nimic nici pînă în prezent.

La sfîrșitul anului 2019, PNUD a alocat 2,5 milioane de euro pentru restaurarea Cetății Bender și a Circului din Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?