Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Cînd trebuie schimbate roțile de iarnă cu cele de vară

27 mar. 14:15   Societate
4132 0

Cînd temperaturile încep să crească, mulți șoferi se gîndesc să își schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară.

Conform legislației în vigoare, nu este condiționată utilizarea anvelopelor de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo favorabile sau nefavorabile, notează Noi.md.

Astfel, potrivit recomandărilor, momentul potrivit pentru înlocuirea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară în Republica Moldova variază în funcție de condițiile meteorologice și de starea drumurilor.

Șoferii sînt încurajați să țină cont de următoarele aspecte:

  1. Temperatura medie: Cînd temperaturile diurne încep să depășească constant 7 grade Celsius și nopțile devin mai calde, acesta poate fi un semn că este momentul să treceți la cauciucurile de vară.
  2. Starea drumurilor: Verificați condițiile drumurilor pe care circulați în mod regulat. Dacă acestea sînt uscate și nu mai prezintă semne de îngheț sau zăpadă, este momentul potrivit pentru trecerea la cauciucurile de vară.
  3. Prognoza meteorologică: Consultați previziunile meteorologice pentru a evalua dacă nu sînt semnale de revenire a condițiilor meteorologice severe de iarnă în viitorul apropiat. Este important să fiți pregătiți pentru orice schimbare bruscă a vremii.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge și la temperaturi de pînă la 25 de grade Celsius.


În concluzie, cu sosirea primăverii, este momentul ideal pentru ca șoferii din Republica Moldova să treacă de la cauciucurile de iarnă la cele de vară, ținînd cont de condițiile meteorologice și de starea drumurilor locale.

3
1
2
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?