X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Cînd schimbăm roțile de iarnă cu cele de vară

22 mar. 2022,, 10:45   Societate
4183 0

După cum bine știm, roțile de iarnă sînt chiar o cerință legală. Ei bine, iată că iarna a trecut, iar conducătorii auto trebuie să își schimbe roțile de iarnă cu cele de vară.

În fiecare primăvară, șoferii se întreabă cînd este timpul oportun pentru a-și schimba cauciucurile de iarnă. Ei bine, nu există o dată specifică, așadar momentul schimbării trebuie abordat foarte responsabil de către șoferi. Alternanța dintre zilele calde și reci îi poate deruta pe conducătorii auto din acest punct de vedere, transmite Noi.md cu referire la Știridinlume.ro.

În cazul mașinilor echipate cu anvelope cu crampoane, conducătorii auto nu trebuie să se grăbească să le schimbe, deoarece ar trebui să aștepte temperaturi de peste 0 °C pe timp de noapte si de aproximativ 7 – 10 grade pe timp de zi.

În schimb, în cazul anvelopelor împînzite situația este diferită. Mai exact, asfaltul uscat uzează mult mai tare anvelopa, adică cîteva zile de condus pe asfalt uscat este echivalentul a cîteva mii de kilometri parcurși pe vreme de iarnă.

Cu toate acestea, există și o variantă universală pentru perioadele de tranziție dintre sezonul rece și cel cald, adică anvelopele „all season”. Totuși, pentru a te asigura că circuli în siguranță, ar fi indicat să schimbi la timp anvelopele de iarnă cu cele de vară.


Anvelopele de iarnă sînt special concepute pentru o mai bună manevrabilitate, tracțiune și distanțe de frînare în orice condiții cînd temperatura scade sub 7°C. Acest lucru le face universal utile, oriunde v-ați afla în perioada sezonului rece. De asemenea, anvelopele de iarnă permit șoferilor să circule în siguranță atît pe drumuri acoperite de zăpada, cît și pe nămol, ploaie sau gheață.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав