COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd cetățenii Moldovei vor putea vizita Turcia

Cînd cetățenii Moldovei vor putea vizita Turcia

Zborurile dintre Republica Moldova și Republica Turcia vor fi reluate începînd cu data de 1 iulie 2020, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Astfel, moldovenii pot intra în Turcia atît pe cale aeriană, cît și pe cea terestră și maritimă, informează point.md cu referire la agora.md.

Potrivit autorităților, nu există interdicții pentru călătorii interne și externe pe cale terestră și pe cale feroviară.


Totuși, toți pasagerii aeronavelor sînt obligați să poarte mască de protecție în timpul aflării sale în aeronavă și în aeroport. La intrare în Turcia toate persoanele vor fi supuse controlului medical, iar cei ce vor manifestă simptome vor fi supuse testului la COVID-19. Autoritățile turce dau asigurări că testele vor fi efectuate gratuit.

Persoanele care vor fi testate pozitiv la COVID-19 nu vor fi reîntoarse în Moldova, ci vor fi tratate pe teritoriul Turciei.

De asemenea, la intrare în Turcia, persoanele sînt obligate să completeze un formular cu privire la locul aflării lor în țară.

Pot tranzita teritoriul Turciei și tirurile cu marfă, dacă șoferii nu reprezintă simptome de COVID-19, fără obligația de a sta în carantină.

Pe teritoriul Turciei, atît turiștii cît și localnicii sînt obligați să respecte regulile de distanță socială, să limiteze deplasările în grupuri mai mari de 3 persoane și să poarte măști în spațiile publice.

Hotelurile au început să se deschidă, gradual, din 27 mai 2020.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, persoanelor străine, inclusiv cetățenilor moldoveni care au depășit termenul legal de ședere în Turcia, pe motiv că nu au avut posibilitatea să părăsească teritoriul Turciei din cauza anulării/suspendării zborurilor în legătură cu COVID-19 , la ieșire din țară nu le vor fi aplicate careva penalități.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load