X 

Chișinăul cere Tiraspolului să elimine posturile de control ilegale

7 sep. 19:15   Societate
16005 0

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control a cerut, repetat, lichidarea posturilor ilegale amplasate în Zona de Securitate, se notează într-un comunicat.

Potrivit informației, la ședința de azi, Comisia Unificată de Control a audiat rapoartele Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pe parcursul lunii august, transmite Știri.md, cu referire la deschide.md.

De asemenea, și reprezentanții Misiunii OSCE în Moldova au informat că în august au efectuat 14 deplasări cu scop de monitorizare a perimetrului Zonei de Securitate.

Prin urmare, delegația Republicii Moldova a atras atenția că, în aria de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii continuă să se afle posturi ilegale.

S-a menționat că aceste posturi au fost instalate abuziv de structurile de forță transnistrene prin sfidarea actelor ce stau la baza operațiunii de menținere a păcii pe rîul Nistru și a fost reiterată cererea de a le elimina necondiționat și de a asigura libera circulație în Zona de Securitate.

48
5
1
5
63

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?