X 
Eurovision stiri: 491
Transnistria stiri: 1303

Ce spune Stoianoglo despre faptul că Platon a părăsit țara

19 aug. 2021,, 11:56   Societate
4614 1

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo „nu poate și nu găsește explicație de ce Veaceslav Platon a părăsit țara și nu s-a prezentat la procesul de judecată”, fiind ulterior dat în urmărire de către organele de drept din țara noastră.

Declarațiile au fost făcute de către Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă, susținută astăzi la Procuratură.

„Eu nu pot să găsesc explicații din ce cauză domnul Platon a părăsit țara. În privința lui Platon, în prezent există doar un dosar penal, care se află în procedura instanței de judecată. Doar instanța de judecată, conform legii poate stabili unele limitări sau restricții în privința domnului Platon. Acum nu avem nici un temei pentru a limita mișcarea domnului Platon”, a spus Stoianoglo.

Procurorul general spune că pînă acum nu a avut nici un temei legal de a interzice mișcarea sau deplasarea lui Platon peste hotarele țării, pînă în momentul în care nu s-a prezentat în instanța de judecată, iar procurorii au decis să-l anunțe în căutare.

Alexandr Stoianoglo a declarat că pe un dosar Platon a fost achitat și deja nu mai avea restricții, iar în actualul dosar în care figurează este în faza de examinare.


Stoianoglo mai afirmă că, dacă totuși Platon nu se va mai prezenta în instanță, Platon va fi anunțat în căutare internațională și se va solicita extrădarea acestuia, care s-ar afla în Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?