Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platon sare în apărarea lui Stoianoglo

18 aug. 2021,, 15:40   Politică
4563 16

Anunțat în căutare pentru că nu s-a prezentat în fața instanței de judecată, Veaceslav Platon a sărit astăzi în apărarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Platon consideră că nu ar fi corect ca un funcționat să fie evaluat înainte de sfîrșitul mandatului.

În acest sens, acesta i-a sugerat ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, să extindă prevederile legii privind evaluarea activității procurorului general și asupra spicherului sau președintelui R. Moldova, transmite Noi.md cu referire la Ziarulnational.md.

„Înființarea unei comisii pentru evaluarea activităților unui funcționar înainte de sfîrșitul mandatului este, cu siguranță, o idee proaspătă. Și autorul ar trebui să o dezvolte, adică să gîndească mai larg”, a scris Platon pe pagina sa de Facebook.

Acesta consideră că ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ar trebui să extindă practica evaluării funcționarilor publici și asupra primelor persoane din stat.

„Să fie evaluată activitatea președintelui republicii, spicherului și, desigur, asupra deputaților. Sînt sigur că, în cazul în care Dodon era președintele republicii, atunci PAS avea să voteze cu plăcere o astfel de lege. Dacă urmăm logica de care se conduc ei acum în privința procurorului, atunci trebuie să se procedeze analogic și cu alți oameni mult mai importanți”.


Acesta a mai adăugat că în biroul Maiei Sandu ar trebui de pus o cameră în regim online, pentru ca cetățenii să vadă cu ce se ocupă zi de zi președintele.

„Eu sînt gata să conduc comisia de evaluare a președintelui Maia Sandu. Vă sugerez să faceți aceste schimbări la pachet. Cu doi ani în urmă, cînd Dodon era președinte, Maia Sandu și PAS votau cu ambele mîini pentru așa schimbări. Fiți obiectivi și începeți să va evaluați pe voi”, a conchis Platon.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aprobat pe 12 august emiterea unui mandat de arest pentru 30 de zile numele lui Veaceslav Platon, după ce acesta a refuzat să se prezinte în fața instanței de judecată. Termenul va curge din ziua în care acesta va fi reținut. Totodată, afaceristul a fost anunțat în căutare internațională.

Anterior, Alexandr Stoianoglo i-a luat apărarea lui Platon, spunînd că acesta nu avea interdicție de a pleca din R. Moldova: „Cred că el va reveni și va fi prezent în instața de judecată pe dosarele care le avem în procedură”, a declarat Stoianoglo pe 20 iulie curent, în cadrul unei emisiuni de la N4.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?