TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce se va întîmpla cu dosarele răsunătoare din ultimii ani

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general Alexandr Stoianoglo, oferă detalii despre controlul efectuat de un grup de procurori la Procuratura Anticorupție.

Popov menționează că vor fi verificate dosarele gestionate de Procuratura Anticorupție începînd cu anul 2016. Acesta spune și ce se va întîmpla cu dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni de către Procuratura Anticorupție.

„Controlul este dispus pentru a verifica și evalua activitatea Procuraturii Anticorupție pentru segmentul de timp 2016-prezent. Se verifică dosarele. Inclusiv în declarația Parlamentului privind statul capturat se menționează despre corupția endemică instalată și activitatea Procuraturii insuficientă și neconformă așteptărilor pe segmentul respectiv. Toată presa, în tot spațiul public se vorbește despre o multitudine de dosare în ce privește implicarea procurorilor pe segmentul business-ului, pe segmentul politic, în ceea ce privește implicarea CNA-ului și a Procuraturii Anticorupție în faptul că sute de primari au trecut de partea partidului de la guvernare. Inclusiv dosarul privind frauda bancare, spălarea de bani, dosarul Platon…și multe altele. În toate există niște rezerve în ceea ce privește respectarea dreptului la un proces echitabil. Procurorul general a fost pus în situația pentru a confirma sau infirma toate aceste declarații, aceste acuzații aduse unei procuraturi specializate. Asta e o normalitate și e normal nu doar pentru R. Moldova, dar pentru orice țară. Pe segmentul urmăririi penale sînt implicate pînă la 10 persoane, iar pe segmentul judiciar sînt 5-6 persoane”, afirmă Ruslan Popov, telefonat de ZdG.

Ruslan Popov, adjunctul procurorului general afirmă că, toate dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni nu vor avea de suferit, iar procurorii care le gestionează vor putea munci, în continuare, la ele.

„Cum vă închipuiți dvs că procurorul general, la începutul carierei sale, să își asume așa o chestiune. (de a mușamaliza dosarele de rezonanță deschise în ultimele luni de Procuratura Anticorupție) E o aberație. Dosarele intentate în ultima perioadă vor continua. Verificarea vizează conducerea Procuraturii Anticorupție”, a punctat Ruslan Popov.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load