Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Ce legume vor fi expuse cel mai mult înghețului care se așteaptă?

20 sep. 2021,, 16:45   Societate
745

Săptămîna a început cu avertizări din partea meteorologilor. Pentru perioada 21-24 septembrie, specialiștii au emis cod galben de îngheț. În orele nocturne și ale dimineții, temperaturile vor scădea pînă la -1 … -3°С transmite Noi.md cu referire la agrotv.md.

Potrivit agricultorilor, cel mai mult vor suferi producătorii de legume în cîmp deschis.

În special asupra legumicultorilor va acționa nu benefic, deoarece ce e legat de ardei, roșii și tot ce mai avem noi, va suferi din cauza frigurilor, dacă o să avem chiar și minus unu. Ce e legat de culturi ca grîul și rapița, indicatorii -1,-2,-3 nu o să fie nimic pentru culturile date.”

Ala Popa, agricultor, r. Telenești

Astfel, agricultorii trebuie să găsească modalități pentru a proteja roada care mai este în cîmp.


La moment, eu sînt pregătită, am niște agril cu care voi înveli o parte din roadă, dar o parte o să o colectăm și o vom depozita. Din cantitatea care este acum, noi reușim să o colectăm, deoarece am colectat și pînă acum.”

Ala Popa, agricultor, r. Telenești

Şi în anii precedenţi, la începutul toamnei s-au atestat înghețuri, doar că nu atît de devreme şi cu intensitatea de pînă la -3 grade Celsius. Astfel de fenomene au loc, în medie, o dată la 20-30 de ani. După data de 24 septembrie, vremea se va încălzi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав